Helsingin ryhmät

Helsingin ryhmät kokoontuvat   Kinaporin Seniorikeskus  (Kertsi4 ) , Kustaankartanon Seniorikeskus ( E-talo ) sekä  Kampin Seniorikeskus ( Mude ryhmätila)

Seurava tapaaminen    13.02 klo 15.00

Ryhmiin ei ole ilmoittautumisia.

Ryhmissä noudatamme  Setan Turvallisen tilan periaatteita

Ryhmiä vetää koulutetut ryhmänohjaajat. 

Kinaporin Palvelukeskus Kinaporinkatu 7-9, 00500 Helsinki

Kinaporin ryhmä kuukauden 2. maanantai

Kertsi4 4. kerros

ryhmän vetää Kuisma


Ryhmiin ei ole ilmoittautumisia.

TERVETULOA

Sateenlkaarisertifikaatin omavaa seniorikeskus .

Kustaankartanon Seniorikeskus  E-Talo Pohjakerros

 Syyskauden tapaamiset 

 Kustaankartanon ryhmä kuukauden 4. perjantai 

Seuraava tapaaminen:

27.01 klo 14.00

Ryhmän vetää Kuisma


Kustaankartanon Seniorikeskus Palvelukeskus E -talo .

Kivalterintie 16/ Oltermannintie 32, E-talo, pohjakerros, 00620 Helsinki 

Palvelukeskuksen pihassa ilmainen P-alue omalla autolla tuleville.


Kahvittelua ja keskustelua sekä  vahvaa yhdessäoloa.


esim. HSL bussi 61 laituri 11 Rautatietori- Kustaankartano

Iltaryhmä MIEHILLE

Kampin Palvelukeskus KAMPPI

 Kuukauden kolmas keskiviikko Ilta aikaan klo 17.30-19.00


Ryhmä kokoontuu RYHMÄTILA MUDE

seuravat ajankohdat:

 Keskiviikko 15.02 klo 17.30

Ryhmän vetää Lauri (+ Heikki)

Kahvittelua , keskustelua ja yhdessäoloa.

 Sateenlkaarisertifikaatin omavaa seniorikeskus .

Suomen ensimmäiset sateenkaarisertifikaatit myönnetään Helsingin Kampin ja Kinaporin palvelukeskuksille.

Lisäksi 2021 Sertifikaatin sai HELSINGIN SENIORI-INFO

Seta 11.10.2019, 11:22


Tiedote 11.10.2019

Seta on myöntänyt ensimmäiset Suomessa kehitetyt sateenkaarisertifikaatit. Kinaporin ja Kampin palvelukeskukset Helsingissä ovat vuosina 2018-2019 osallistuneet Setan seniorityön kautta pilotoituun sateenkaarisertifiointi-koulutukseen ja tehneet monipuoliset sekä konkreettiset toimintasuunnitelmat sekä asiakkaiden että henkilöstön yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämiseksi. Valtakunnallisella vanhustenviikolla jaetaan todistukset henkilökunnalle, joka on käynyt koulutuksen.

Sateenkaarisertifiointi edistää sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ikäihmisten eli sateenkaarisenioreiden yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan palveluissa. Sertifikaatin luomista ovat inspiroineet The Pink Passkey Hollannista ja Hbtq-sertifikaatti Ruotsista.

"Sateenkaarisertifiointi on tapa toimeenpanna yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolakeja vanhuspalveluissa. Moninaisuuden huomioimisessa on yhdenvertaisuuden edistämisen lisäksi kysymys laadukkaasta palvelusta", sanoo Setan seniorityön koordinaattori Touko Niinimäki.

Sertifiointipilotti sisälsi koulutusjakson, jossa käytiin läpi perusasioita sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta, sateenkaarihistoriasta sekä palveluntarjoajia ja työnantajia velvoittavasta lainsäädännöstä. Koulutus antoi myös valmiudet tunnistaa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen näkymättömyyttä aiheuttavia ja syrjiviä normeja.

”Koulutusjaksolla keskeistä oli näkökulmien ja työkalujen tarjoaminen sateenkaariseniorien sensitiiviseen kohtaamiseen ja moninaisuuden näkyväksi tekemiseen. Sateenkaariseniorit kokemuskouluttajina toivat inhimillistä näkökulmaa koulutuksiin omien elämäntarinoidensa muodossa”, Niinimäki kuvailee.

Setan tekemien selvitysten mukaan moni ikääntyvä sateenkaari-ihminen pohtii, joutuuko takaisin kaappiin vanhuspalveluissa ja miten heidät otetaan vastaan. Sertifioidun organisaation tunnistaa sateenkaaritarrasta, joka viestii sateenkaarisenioreille paikan turvallisuudesta. Sertifiointi näkyy myös organisaation viestinnässä, julkisissa tiloissa, henkilöstörekrytoinneissa, moninaisuuden huomioimisena lomakkeissa ja markkinointimateriaaleissa sekä arjen kulttuurissa, kuten omien pride-tapahtumien muodossa.

”Sateenkaarisertifioitu organisaatio sitoutuu edistämään yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa kaikessa toiminnassaan. Myös työyhteisön hyvinvointi paranee, kun ihmisten moninaisuudesta puhutaan avoimemmin ja syrjintään puututaan aktiivisesti.”

Sertifikaatti päivitetään parin vuoden välein ja tuloksia seurataan aktiivisesti palvelukeskusten kanssa yhteistyössä.