Vertaistoiminta

Sateenkaarisenioreille tarkoitetut avoimet ja luottamukselliset vertaisryhmät kokoontuvat Helsingissä Kinaporin ja Kustaankartanon palvelukeskuksissa ja lisäksi etäryhmä kokoontuu kuukausittain. Ryhmätoimintaa järjestää Sateenkaariseniorit ry ja ryhmänohjaajina toimivat pääsääntöisesti Setan ryhmänohjaajakoulutuksen läpikäyneet vapaaehtoiset ryhmänohjaajat. Ryhmien tarkemmat kokoontumisaikataulut löytyvät parhaiten ryhmien omilta sivuilta.

Sateenkaarisenioreiden vertaisryhmät on tarkoitettu seniori-ikäisille ja sitä lähestyville yli 50-vuotiaille. 

Ryhmien tarkoituksena on tarjota turvallinen tila keskustella ohjaajien johdolla. Uusien ihmisten on helppo tulla mukaan ja joka ryhmäkerran alussa käydään esittäytymis- ja kuulumiskierros.

 Ryhmät ovat luonteeltaan vertaistuellisia ja niiden aikana keskustellaan osallistujille tärkeistä aiheista. Toimintaa suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa.

 Ryhmien periaatteisiin kuuluvat luottamuksellisuus, itsemäärittely- ja itsemäärittelemättömyysoikeus sekä toisten kunnioittaminen.

Vertaistoiminalla on oma sähköposti osoite jolla saa yhteyttä vertaisryhmien vetäjiin ja myös ilmoittautumisia vaativissa ryhmissä käytetään ilmoittautumisiin :  ryhmatoiminta@sateenkaariseniorit.fi

Ryhmissä noudatamme TURVALLISEN TILAN PERIAATTEITA

Tervetuloa mukaan!