Uutiset.

Vertaispuhelin päivystys alkaa koulutuksella. 

Viellä ehdit ilmottautua mukaan päivystäjäksi.

 Päivystyskertoja  pyrimme jakamaan niin ettei päivystysvuoroja tulisi liian usein vain n. 1½-2 kk välein. 

Päivystys kerta olisi iltasin  klo 18-20 ja mahdollisesti yhtenä arkipäivänä / viikko.

Päivystäjät ei toimi terapeutteina  vaan vertais-keskustelijoina mm arkisista asioista vertaisena. puhelun aikana. 

Puhelut tulevat määrättyyn numeroon  josta kulloinkin tehdään puhelun siirtona päivystäjälle.

Koulutus tehdään yhteistyössä SINUIKSI ryn kanssa. 

Päivystäjille annetaan Sateenkaarisenioreiden omistama puhelinkoe päivystys toimeen ,johon päivystyskertaan tehdään siirtopuheluna päivystysnumeron siirto.

Koulutuslinkissä on mukana kaksi asiaan liittyvää kysymystä johon osallistuja vastaa ensimmäisessä koulutustapaamisessa.

Päivystäjä koulutus : Keskiviikko 08.03 klo 13-15 sekä 29.03 klo 13-15  Etäyhteydellä...

Päivystäjät pääsevät automaattisesti myös työn ohjaukseen.

Vertaiset toimivat vapaaehtoisena.

 Ilmoittautumiset sp : ryhmatoiminta@sateenkaariseniorit.fi  "Päivystäjä"


Kotiliesi lehti etsii haastateltavaa....

Etsin haastateltavaksi: aseksuaaliksi itsensä tuntevaa naista


Hei! Teen Kotiliesi-lehteen juttua aseksuaalisuudesta. Etsin aseksuaaliksi itsensä tuntevaa mielellään vähintään 50-vuotiasta naista kertomaan kokemuksistaan. Millaista aseksuaalisuus oli nuorempana, entä miten se on vaikuttanut myöhemmin elämässä? Voit olla sinkku tai parisuhteessa ja mistä päin Suomea tahansa. Haastattelu voidaan tehdä livenä tai etäyhteyksin. Juttuun kuvataan, ja haastattelun saa tietenkin tarkistaa etukäteen.


Jos kiinnostuit, laittaisitko minulle viestiä yhteystietojesi kera osoitteeseen eveliina.lauhio@gmail.com. Kiitos jo etukäteen!


Ystävällisesti,

Eveliina Lauhio

Toimittaja

UUTISIA 

Sateenkaariseniorit saivat toisen edustajan mukaan Jyväskylän Setan Edustajakokouksessa  hallitukseen. Tanja von Knorring valittiin kokouksessa kahdeksi vuodeksi Setan hallituksen varapuheenjohtajaksi. 

Lisäksi siellä palkittiin pitkäaikaisesta vapaaehtoistyöstä Sateenkaariseniorien Kuisma Savisalo ja Risto Hartikainen diploomilla ja Setan erityispinssillä.

On hienoa että yhdistyksellämme on ensivuonna  kaksi jäsentä Setan hallituksessa. Onnea Tanja 

Viikko 40 oli vuoden 2022 kansallinen   VANHUSTEN VIIKKO

On hienoa  kun olemme myös sateenkaarisenioreina mediassa esillä positiivisella tavalla.

BLOGI-kirjoituksissa olemme päässeet mukaan näkyväksi osaksi.

tässä luettavaksi  NORMISÄÄTÖÄ BLOGI kirjoittajana HIPPU

Etä ryhmämme nimi  on parittoman viikon TORSTAISIN   

 SUPER SENNUT

           Sirkus Magenta 

vierailee syksyn aikana  ryhmissä ja etänä etäryhmässä SuperSennuissa 

Lue lisää ryhmien sivuilta.

  Etä tapaamisessa oli mahtava lisätoimintaa. SIRKUS MAGENTA vieraili tapaamisessa tuoden siihen ihanan SIRKUS MAAILMAN meidät huomioiden tapaamiseen.

Olen varma että vierailu ei jää viimeiseksi. niin hauskaa ja mukavasti liikkuvaa oli toiminta. Loistavat vetäjät innostivat etäryhmän konkarit tekemään sirkusta tapaamiseen. Puolituntia sujui aivan todella vauhdikkaasti sirkuksessa ja palaute asiasta oli mahtavaa. Ensimmäistä kertaa liikuimme netin ääressä kukin omalla tavallaan innokkaasti . Nauru ja iloinen ilme oli kaikilla heti alusta alkaen osallisilla kasvoillaan ja sirkustemput onnistuivat hurmaten katsojat.


Kiitos mahtavasta SIRKUS MAAILMASTA Sirkus Magentalle..

Etä tapaamisiin tarvitsemme oman nimen . Siitä voit laittaa minulle ehdotuksia ja kerään ehdotuksista listan josta sitten äänestämme ..

nimeä.

Kuvat ovat kuvituskuvia Helsingin Taidehallin klovnit näyttelystä Ugo Rondinone

17.8. - 17.11.2019

Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry jatkaa vertaistuki-kahvilan  LGBTQIA+ yhteisöön samaistuville omaishoitajille syksyllä 2022.  

Tapaamme kerran kuussa. Vaihdetaan kuulumisia arjestamme omaishoitajina, jaetaan ilot ja  surut, neuvotaan ja tuetaan, verkostoidutaan ja vietetään mukava kahvihetki keskenämme.Antti Kauppisen Homo tutka tulossa kuunteluun  Yle Areenassa 4.10 alkaen.

Huippumalli, taidekoordinaattori, nahkahomo ja palstaviljelijä Antti Kauppinen vie homo-odysseialle vaniljapatriarkaatin rautaisten normien tuolle puolen. Kauppinen kertoo vähemmistöjen elämästä sellaisena kuin se on - ja sellaisena kuin sen pitäisi olla. Jokaisessa jaksossa hänen nahkadivaanilleen istahtaa myös kiinnostava vieras. Homotutkaa kuuntelemalla selviää, miksi vähemmistöille on tärkeää tuntea oma historiansa ja tietää, mihin perheeseen kuuluu. Kauppinen keskustelee vieraidensa kanssa myös siitä, miten eri queer-sukupolvet muuttavat maailmaa ja laventavat olemisen ja elämisen tapoja. Sarjan Ylelle tuottanut F-tuotanto Oy. Toimittaja ja käsikirjoittaja: Antti Kauppinen Tuottajat: Outi Kaartamo, Jonna Tapanainen Leikkaus: Outi Kaartamo, Jonna Tapanainen Äänisuunnittelu: Outi Kaartamo Musiikki: Tapani Kuusniemi, Yle Vastaava tuottaja: Sakari Silvola, Yle Sisältöhankinta Tilaaja: Saila Mattila, Yle Sisältöhankinta

Tästä Arenan linkkiin.

Sateenkaariseniorit yhdessä nuorten kanssa Järvenpään Kirjaston ETKOISSA Keski Uudenmaan  PRIDEssä


Olipa antoisa ja upea Keski Uudenmaan Priden etkot Järvenpään kirjastossa.

Tanjan pitämä työpaja "Sateenkaariseniorit ja monisukupolvisuus"-Interaktiivinen keskustelu ja tyopaja aloitti iltapäivän Tyyne Tuulio salissa.

Sieltä jatkettiin Kirjailija esittelyyn ja haastatteluun Kirjaston keskelle . Esillä oli Tiina Tuppuraisen teokset kirjailijan itsensä kertomina. Mahtavaa kuulemista kirjojen kirjoittamisesta . Häneltä on ilmestynyt useita kirjoja vähemmistön tarinoita joista osalla on oikeat persoonat esikuvina ja osassa on ihan fiktiivisiä personia tehtynä haastatelujen innoittamana. Tuottelias kirjailijan soljuvat tekstit luovat mielenkiintoisen osan rohkeudesta , intohimosta ja ihan elämästä.

Etkot päättyivät monisukupolviseen keskusteluun vähemmistönä olemisen elämästä historiasta . menneistä tästähetkestä sekä tulevaisuuden toiveist . Monipuolinen keskustelu toi sukupolvien samankaltaisen ja eritasoisen elämisen ihanuuden ja vaikeudet kuulijoiden eteen Kirjastosalin keskipisteeseen.

Onnistunut ensimmäinen etkot toivat toiveet ensivuoden Prideen.

Sateenkaariseniorit kiittävät Järvenpään kaupunkia sekä Järvenpään Kirjastoa upeista puitteista toteuttaa yhteistyössä Keski Uudenmaan Priden avauksena olleet ETKOT.

TERVEHDYS HELSINKI PRIDESTÄ 2022

Pääministerimme Sanna Marin osallistui myös Pride kulkueeseen ja puisto juhlaan . 

 Oli ilo saada hänet mukaan yhteiseen kuvaan muistoksi tänän vuoden Helsinki Pridestä .

Lauantaina 06.08 vietimme Varkaus Pridea Jossa olimme yhteistyössä muka  Sateenkaarisenioreina. Kulkue keräsi yllättävän paljon  väkeä mukaan Taulumäentorilta Hertunrantaan. Arviolta 70 osallistui kulkueeseen vaikka ukkosmyrsky riepottelikin rankkasateen muodossa kulkueeseen tulijoita.

Hertunrannassa pidettiin Piknik  tapahtuma Warkautelaiset ry järjesti  tapahtumaan juotavaa ja pientä syötävää ettei kenenkään tarvinut olla  nälkäisenä paikalla.

Uusia avauksia tehtiin yhteistyön kehittämiseksi jo ensivuoden Pride tapahtumaan..

Oli ihanaa olla osana  Pohjois Savon  VARKAUS PRIDEA

Suomen ensimmäiset sateenkaarisertifikaatit myönnettiin 2019 Helsingin Kampin ja Kinaporin palvelukeskuksille.

Lisäksi 2021 Sertifikaatin sai HELSINGIN SENIORI-INFO

Sateenkaarevan elämäkertakirjoittamisen kurssi


Tutustutaan omaelämäkerralliseen kirjoittamiseen sateenkaarevasta näkökulmasta.

Sateenkaarevan elämäkertakirjoittamisen kurssilla tutustutaan elämäkertakirjoittamisen lajeihin, pohditaan juuri sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille erityisiä kokemuksia ja niistä kirjoittamista, Harjoitellaan muistojen herättelyä erilaisten apuvälineiden avulla ja tutustutaan omaelämäkerrallisen kirjoittamisen perusteisiin.

Ilmoittautuminen ti 09.08.2022 klo 10:00 alkaen

Kurssitunnus: H225462

Hinta: Höst 19,00 €

Alennus: Ei alennusta

Opettaja: Airaksinen Heidi

Taitotaso: Taso 1

Väline: Muistiinpanovälineet, tietokoneen peruskäyttötaito, sähköpostiosoite.

Max. opiskelijamäärä: 12

Min. opiskelijamäärä: 10

Opetuskieli: suomi

Lisätiedot: Kurssi toteutetaan yhteistyössä Sateenkaariseniorit -yhdistyksen kanssa.
Opettaja lähettää opiskelijoille etäopetuslinkin viimeistään kolme päivää ennen kurssin alkua.

Tule mukaan SOITTORINKIIN.

              ET- lehti 

                                       no 7 huhtikuu  2022 

Perhehoito, elämänmakuinen arki

Tukevan Tupa

Hei, lähestymme teitä nyt senioriasumisen tiimoilta. Haluamme saattaa myös sateenkaarisenioreiden tietoon, että täällä ollaan, jos kotona asuminen ei enää niin hyvin luonnistu tai vaikkapa yksinäisyys painaa.

Olemme Rajamäellä asuva naispari ja avasimme kotimme ovet ikäihmisille nelisen vuotta sitten. Kunnan toimeksiantosopimuksella toimiva perhekotimme tarjoaa lämminhenkistä ja tasavertaista, turvallista asumista ikääntyville naisille. Tarjoamme asiakkaillemme niin lyhyt- kuin pitkäaikaistakin asumista. Meillä on neljä paikkaa iäkkäämmille ja asumme siis itse saman katon alla, jakaen arjen ja juhlan heidän kanssaan

Omakotitalo luonnon helmassa, jonka pihapiirissä laiduntavat lampaat ja vuohet. Sisällä rapsuteltavia riittää myös, sillä talon kissat ja koirat nauttivat saamastaan huomiosta. Aidattu iso piha tarjoaa turvallista ulkoilua myös muistisairaalle. 

Koemme, että perhehoidossa jokainen asukas saa olla oma itsensä ja niin ikää arvostettu yhteisön jäsen. Jokainen on ansainnut arvokkaan vanhuuden ja aidosti virikkeellisen arjen

Perhekodin asukkaaksi voi hakeutua oman kunnan ikäihmisten palveluohjauksen kautta. Yleistä ikäihmisten perhehoidosta löytyy www.perhehoitoliitto.fi

Facebookissa meidän löytää nimellä Tukevan Tupa

Keväisin terveisin Mari ja Nina@tukevan tupa

tukevantupa@hotmail.com